simplecoin logo
Spekulacím konec, Bitcoinové ETF je tady!
Dlouhodobé investování
3 min
10.01.2024

Měsíce spekulací, příprav, vyjednávání s komisí pro cenné papíry a nyní je to tady. Američané mohou začít obchodovat bitcoiny přes první spotové ETF!

Vše směřovalo k tomuto bodu již měsíce. Ještě před pár dny dávala největší jména krypto-světa i tradičních financí šanci na schválení ETF okolo 95 %, ale zároveň jako by napětím nikdo nedýchal. A dnes všem mohl spadnout kámen ze srdce – ETF, neboli burzovně obchodované fondy podložené bitcoinem se skutečně dočkaly schválení.

Nyní se očekává, že jen za rok 2024 přiteče do bitcoinu až 100 miliard dolarů. Leckteří experti a analytici očekávají růst ceny až na úrovně vysoce převyšující 200 000 (asi 4,5 milionu korun) amerických dolarů za jeden bitcoin. Jakoby 100 000 dolarů (asi 2,2 milionu korun) najednou nebyla zeď a už vůbec ne důležitá psychologická hranice.

Ale proč také ne? V nedávném článku jsme zmiňovali tři dobré důvody pro silný růst ceny bitcoinu v roce 2024 – první z nich byl právě předpoklad schválení ETF. Druhé v pořadí je bitcoinové půlení odměn za těžbu, které nyní vychází na období mezi druhou polovinou dubna a začátkem května. A třetí je rozvolnění přiškrcené monetární politiky amerického Fedu. I tento předpoklad se, zdá se, nevyhnutelně dočká naplnění již ve druhém kvartálu a tak je jasné, že rok 2024 bude rokem Bitcoinu.

Přestože máme ze schválení ETF velkou radost, zároveň musíme přidat svoje varování – ETF je pouze cenný papír podložený bitcoinem, nikoliv skutečný bitcoin tak, jak jej vymyslel Satoshi Nakamoto. Pokud chcete mít opravdový bitcoin, který říká pane jen a jen vám, nakupujte ho přes nejstarší českou směnárnu Simplecoin.eu.

O výhodách a nevýhodách držení pravého bitcoinu a bitcoinového ETF si povíme již brzy v dalším článku.

Šťastný Bullrun vám přeje Simplecoin!

František Marek
František Marek
Mojí misí je rozšířit pochopení Bitcoinu mezi běžné lidi. Byla to právě absence přístupných informací o Bitcoinu, která mě v roce 2014 odradila od investice do něj. Nakonec jsem do králičí nory spadl až v roce 2021, tedy přesně včas, abych s Bitcoinem zažil jeho první opravdovou finanční krizi. Moje odhodlání sílí každým dnem - rozpadající se současný finanční systém totiž dává Bitcoinu víc a víc za pravdu.

Napsali o nás

exchange icon
exchange icon
exchange icon
exchange icon
simplecoin logo

Obchodujte s kryptoměnami jednoduše