simplecoin logo
I firma může investovat do kryptoměn
Dlouhodobé investování
Kryptoměny
3 min
21.03.2024

Nákup kryptoměn na firmu může přinést zajímavé výhody. Podívejte se s námi, kdy se vám vyplatí nakoupit krypto na firmu.

Kryptoměny jsou z pohledu českého práva movitý nehmotný majetek a jako takové je může bez problémů držet i firma. Investicí „na ičo“ můžete diverzifikovat část financí, které máte pro případ nějakého problému, jako rezervu, nebo máte-li přebytečnou hotovost. Bitcoin a další kryptoměny jsou velmi likvidní a v případě potřeby je možné je ihned prodat a použít. Velká přidaná hodnota kryptoměn, obzvláště bitcoinu je jeho schopnost dlouhodobého udržitele hodnoty. V investičním horizontu alespoň 4 let umí nejen překonat inflaci, ale přinést i zajímavé zhodnocení. A to pouhým pasivním držením. 

Pokud jste kryptoměnový investor a vlastníte firmu, může pro vás být nákup kryptoměn na firmu i daňově výhodnější. Právnická osoba má totiž možnost snížit daň ze zisku odečtem nákladů. Zmíněných 15 % tak nebudete platit z celého zisku kryptoměnové investice, ale jen z její části, ponížené o náklady. 

Jak nakoupit kryptoměny na firmu

Směnárna Simplecoin nabízí založení firemních účtů naprosto běžně. 

Jak na registraci firmy na Simplecoinu

  1. Založte si účet vyplněním registračního formuláře.

  2. Pro ověření právnické osoby použijte běžný formulář pro ověření identity.

  3. Zadejte údaje a kopie osobních dokladů osoby oprávněné jednat za společnost.

  4. Pokud za společnost jednají dvě osoby současně, registrují se a ověřují zvlášť. Následně ověřujeme prostřednictvím stránek justice.cz skutečné majitele firmy. 

  5. Zašlete ověřovací platbu 1 Kč z účtu, vedeného na firmu, ze kterého budou následně probíhat nákupy.

  6. Vaše žádost bude okamžitě přijata ke zpracování a po telefonickém ověření operátorem můžete nakupovat a prodávat do limitu 10 000 EUR/30 dní. Vše pohodlně bankovním převodem

V případě jakýchkoli dotazů, jsme vám k dispozici na [email protected] a na čísle +420 608 746 753. Rádi vám zodpovíme další dotazy nebo vám pomůžeme se založením a zabezpečením vaší peněženky. 

 

Viktor Kořínek
Viktor Kořínek
Kryptoměny studuji od roku 2014 a díky nim jsem pronikl do mnoha dalších oblastí od peněz, kryptografii až po vzdělávání. Své dosavadní zkušenosti se snažím předávat dál prostřednictvím článků, školení a projektů spojených s edukací o kryptoměnách.

Napsali o nás

exchange icon
exchange icon
exchange icon
exchange icon
simplecoin logo

Obchodujte s kryptoměnami jednoduše