simplecoin logo
Dojmy a zážitky z konference CryptoByte 2024
Ostatní
3 min
07.05.2024

Kryptoměnová konference CryptoByte otevírá každý rok konferenční sezónu a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Jak vypadal letošní ročník?

Liberecké setkání krypto-nadšenců proběhlo opět v prostorách Technické univerzity v Liberci a témata spojená s bitcoinem, umělou inteligencí, blockchainem, ale i LSD přilákala do univerzitních lavic stovky lidí.

Se Simplecoinem jsme zde měli stánek a kromě golfové výzvy o pivní halvingový speciál, u nás mohli návštěvníci dostat bezpečnostní obálky, seedové kartičky, nebo omalovánky pro děti s kryptoměnovou tématikou (ke stažení zde).

Stánek Simplecoin na Cryptobyte 2024
SimpleKočka

Na stánku si také mohl kdokoli půjčit SimpleKočku, která pomocí kamery na břiše zaznamenávala dění a tady si můžete pustit její záznam.

Simplecoin na jevišti

SimpleKočka nebyla jediná, která z našeho týmu vystoupila na prknech největší posluchárny. Odpoledne proběhla panelová diskuse na téma Exit strategie vs. Bitcoin je exit, kde vystoupil náš zakladatel Pavel Niedoba společně s Kicomem, Lubošem Kovaříkem ze Štosuj.cz a Josefem Tětkem.

Celý záznam si můžete pustit na youtube zde.

Padlo zde ale několik zajímavých myšlenek. Kromě očekávaných doporučení držet, držet a držet, zmínil Josef Tětek i tzv. Lifestyle investování. Tedy exitovat část portfolia do věcí, které vás doopravdy baví, těší a posilují vás duševně. Takový exit pokládá za ospravedlnitelný. Kicom zase doporučil exitovat investicí do podnikání, která vydělá další bitcoiny. Všichni se však shodli, že neexistuje lepší aktivum, do kterého exitovat, než právě „digitální zlato“ Bitcoin.

Bitcoin a LSD

Skvělou přednášku měla mimo jiné také Marianna Sádecká, která hledala paralely mezi psychoaktivní látkou LSD a Bitcoinem. Našla jich překvapivě mnoho

  • Jsou to revoluční vynálezy
  • Rozšiřují obzory a osvobozují vás od všudypřítomného Matrixu
  • ČR je v oblastech výzkumu LSD pro použití při léčbě psychických nemocí velmi daleko a velmocí jsme současně i co se Bitcoinu týče.
  • USA ostrakizuje oba vynálezy téměř stejně a zpomalují přicházející revoluci.

Příkladů bylo mnohem více a celou přednášku pak Marianna zakončila příznačnou parafrází hlášky z filmu Matrix: „Fiat has you…Follow Bitcoin.“

Na stage vystoupilo i mnoho dalších matadorů česko-slovenské kryptoměnové scény, jako Dominik Stroukal, Pavol Lupták, Sodomák, Kirill Juran a mnoho dalších.

Všechny fotky z akce naleznete zde

Všechny přednášky ve velkých sálech byly nahrávány a stejně jako v minulých letech, i letos budou postupně uvolňovány na youtube kanálu CryptoByte, tak dejte follow ať neprošvihněte žádnou důležitou informaci.

Viktor Kořínek
Viktor Kořínek
Kryptoměny studuji od roku 2014 a díky nim jsem pronikl do mnoha dalších oblastí od peněz, kryptografii až po vzdělávání. Své dosavadní zkušenosti se snažím předávat dál prostřednictvím článků, školení a projektů spojených s edukací o kryptoměnách.

Napsali o nás

exchange icon
exchange icon
exchange icon
exchange icon
simplecoin logo

Obchodujte s kryptoměnami jednoduše