simplecoin logo
BTC Prague za dveřmi. Co musíte vidět a vědět.
Ostatní
8 min
12.06.2024

Největší bitcoinová konference na starém kontinentu BTC Prague otevře své brány již tento týden. Jaké speakery byste neměli minout?

Při pohledu na seznam speakerů a na program je jasné, že to bude hodně nabité. CEO velkých firem, vývojáři, právníci, privacy extremisté a mnoho dalších expertů na bitcoin. Je vidět, že i letos pro nás bratři Kuchařovi s týmem připravili super show na světové úrovni. 

Co vidět

Abychom vám zjednodušili plánování, připravili jsme pro vás výběr toho nejzajímavějšího (alespoň podle nás), co jsme na na stránkách BTC Prague našli. Co tedy od pátku 13. do soboty 14. června neminout?

První člověk, který mluvil se Satoshim

Cypherpunker Adam Beck, kryptograf a programátor, který nejen formoval moderní kryptografickou technologii jako takovou, ale byl i prvním koho Satoshi Nakamoto oslovil ohledně debaty nad projektem Bitcoinu. Určitě i proto, že právě Beck vymyslel Hashcash, tedy těžební mechanizmus PoW. V současné době CEO Blockstream a rozhodně někdo, koho musíte za svůj život potkat.

Program s Adamem Backem

Mining: The Energy Revolution

Pátek – 14:00 – Hlavní stage

Technologie těžby bitcoinu má potenciál k revoluci v energetickém průmyslu. Tato panelová diskuze prozkoumá, jak těžba bitcoinu pohání inovace ve výrobě, distribuci a spotřebě energie. Odborníci z oblastí energie, technologií a těžby bitcoinu budou diskutovat o symbiotickém vztahu mezi těžbou bitcoinu a obnovitelnými zdroji energie, pokrocích v efektivitě těžby a roli těžby ve stabilizaci elektrických sítí. 

Back to cypherpunk

Sobota – 13:50 – Hlavní stage

Tento panel plný maskovaných lidí znovu připomene étos cypherpunku, z něhož Bitcoin vzešel. Speakeři Adam Back, Rockstar Dev (Bitcoin Uncle), Juraj Bednár (Cypherpunk, autor a podnikatel) proberou principy cypherpunku a to jak stále ovlivňují vývoj a filosofii bitcoinu. Témata se budou točit i kolem historického kontextu hnutí cypherpunk, jeho vlivu na Bitcoin a jeho významu v dnešní digitální době. 

Jack Mallers - Zakladatel a CEO Strike

Jack, jeden z prvních vývojářů aplikací na Lightning Network, je průkopníkem v infrastruktuře distribuovaných systémů, architektuře, vývoji aplikací a současný CEO platební brány Strike. Je zástupce generace mileniálů, kteří neřeší „tradiční“ finanční konvence. Jeho výstupy v TV pořadech v USA, jen v mikině a s kapucí na hlavě, s nevybíravými slovy směrem k bankám a finančním institucím jsou už bitcoinerům dobře známy. I proto byste si měli poslechnout jeho názory a pohled na svět.

Program s Jackem Mallersem:

Unveiling the Future of Hard Money

Sobota – 09:40 – Hlavní stage

Tato panelová diskuze se zaměří na potenciál Bitcoinu přetvořit budoucnost tvrdých peněz z makroekonomického hlediska. Přední ekonomové, finanční analytici, podnikatelé a experti na Bitcoin se ponoří do toho, jak Bitcoin ovlivňuje globální trhy a jaká je jeho role ve vyvíjející se finančním světě.

Michail Saylor, výkonný ředitel MicroStrategy

Pátek – 09:30 – Hlavní stage

V pátek můžete na prknech hlavní stage vidět i Michaela Saylora, výkonného předsedu MicroStrategy, tedy firmy, která je největším hodlerem mezi veřejně obchodovatelnými společnostmi, která vlévá trhu neustále hoppiu do krve a je majákem i v době největšíhu medvědího trhu. Název jeho přednášky je 21 Rules of Bitcoin.

Další zajímavé přednášky

Bitcoin & Human Rights: What 99% Are Getting Wrong

Pátek – 10:00 –  Expo stage

Koho zajímá sociální přesah Bitcoinu a to, jak může doopravdy pomáhat zlepšovat lidské životy, měl by navštívit přednášku Anity Posch. Bitcoinová edukátorka bude mluvit o lidských právech a Bitcoinu. Bitcoin je totiž mnohem víc než jen nová forma peněz. Anita vám poví, jak pomáhá Bitcoin v Jižní Africe, kde se používá jako nástroj proti zneužívání moci, finanční represi a korupci.

Dopady bitcoinového ETF na finanční trhy

Pátek – 12:40 – Česká stage

Lukáš Kovanda (hlavní ekonom Trinity Bank) a Tomáš Cverna (analytik finannčích trhů) vysvětlí co se děje na finančích trzích po zpřístupnění ETF na bitcoin.

Dědictví a záloha bitcoinu

Sobota – 09:10 – Česká stage

Jak správně zabezpečit svůj bitcoin, tak abyste o něj nepřišli ani v případě nemoci, úrazu nebo dokonce smrti? O tomto svatém grálu zabezpečení se dozvíte od Viktora Kořínka, zakladatele projektu dedenikryptomen.cz a Jana Jílka z advokátní kanceláře Blockchain Legal.

Nostr: Decentralizace trochu jinak

Sobota – 12:40 – Hlavní stage

Aby jste měli možnost si trochu odpočinout od slova Bitcoin, tak až vám bude hučet toto slovo hlavě, jděte na Nostr: All Your Silos Are Broken. Co je to Noster, jak se posouvá a co by vám mohl přinést? O tom bude přednášet Martti Malmi Bitcoinový OG, vývojář nostru, Aleksandar Svetski, autor a podnikatel, Pablof7z, zakladatel Sanity Island a Sovereign Engineering a Derek Ross, zakladatel Nostr Plebs a Nostr Nests.

Jak bitcoineři vychovávají děti

Sobota – 17:10 – Česká stage

Toto téma ještě na žádné konferenci nebylo. Naše děti jsou naše budoucnost a budoucnost Bitcoinu. O směrech výchovy, pojítky mezi výchovou dětí a bitcoinem, jako jsou principy svobody a otevřenosti budou diskutovat Martin Šíp (CTO u Děti jsou taky lidi), Jan Marvan (Podnikatel, zastánce bitcoinu a světoobčan), Hynek Jína (Vedoucí vývoje v Trezoru). Moderovat bude Josef Tětek z Trezoru.

Pro fanoušky extrémního soukromí

Privacy in Public

Sobota – 11:40 – Expo stage

Jak si v dnešní světě osvojit pseudoanominitu a paralelizaci. To je stěžejní téma přednášky Kruwa z Wasabi Wallet. Upřímně, netuším co to je, ale půjdu si to poslechnout.

Untraceable Bitcoin

Sobota – 12:10 – Expo stage

Lea Petrášová, CEO projektu Vexl se pokusí ve svém vystoupení přesvědčit o jednoduchosti a bezpečnosti nakupování bitcoinů peer to peer. Podaří se jí to?

Další vrstvy

Bitcoin in Layers

Sobota – 11:40 – Hlavní stage

Zlepšení škálovatelnosti, funkčnosti a uživatelského komfortu bude hlavním úkolem druhých a dalších vrstev nad bitcoinem. Diskutéři Christian Decker (Vedoucí vývojář u Blockstream), Francis Pouliot (Zakladatel a CEO Bull Bitcoin), Daniel Fogg (CEO RootstockLabs) a Obi Nwosu (Spoluzakladatel a CEO Fedi) budou mluvit o potenciálním dopadu dalších vrstev na bitcoinový ekosystém, interoperabilitu a budoucí směřování škálovatelnosti bitcoinu. 

Trezor a jeho velké představení

Pátek – 10:00 – Hlavní stage

V pátek plánuje Trezor na BTC Prague představit nový produkt! Na stránkách Trezoru běží odpočet a novinku představí CEO Trezoru, Matěj Žák. Celé jeho vystoupení budete moci sledovat na našem instagram účtu, kde to budeme streamovat naživo.

Na akci se už moc těšíme. Můžete se za námi přijít podívat na stánek a odnést si bitcoinový speciál, bezpečnostní obálky a spoustu dalších drobností.

Pokud ještě nemáte vstupenky, neváhejte a kupte si je zde.

Na akci si také můžete koupit nové knihy, crypto-merge, produkty a mnoho dalšího. Pokud si tedy potřebujete nabít své kryptoměnové peněženky, neváhejte to udělat přes simplecoin.eu.

Viktor Kořínek
Viktor Kořínek
Kryptoměny studuji od roku 2014 a díky nim jsem pronikl do mnoha dalších oblastí od peněz, kryptografii až po vzdělávání. Své dosavadní zkušenosti se snažím předávat dál prostřednictvím článků, školení a projektů spojených s edukací o kryptoměnách.

Napsali o nás

exchange icon
exchange icon
exchange icon
exchange icon
simplecoin logo

Obchodujte s kryptoměnami jednoduše